skip to Main Content

De werkplek van de toekomst: van kantoor naar clubhuis

Door Covid-19 werken momenteel steeds meer mensen thuis, waardoor het kantoor minder wordt bezocht. De één bevalt het thuiswerken super goed, terwijl de ander staat te springen om weer terug naar kantoor te gaan. Werkgevers hebben gezien dat de werkproductiviteit niet omlaaggaat door het thuiswerken, waardoor de verwachting is dat werknemers ook na Covid-19 meer thuis zullen gaan werken. De grote vraag hierbij is: welke verandering zal dit hebben voor de rol van het kantoor en de inrichting daarvan? In deze blog blikken we daarom op de toekomst van het kantoor, mede omdat we bij ZO!interieurprojecten ook inzien dat veel bedrijven behoefte hebben aan een andere invulling van het kantoor.

Werknemers missen momenteel vooral de interactie met collega’s en klanten tijdens het thuiswerken. Door het thuiswerken is het namelijk moeilijker geworden om digitaal met elkaar te communiceren. Hierdoor zien bedrijven het belang in van een kantoor dat functioneert als dynamische werkplek waar werknemers en klanten kunnen samen komen. Het kantoorgebouw zal moeten evolueren om aan de huidige wensen van werknemers te voldoen. De oplossing hiervoor is een locatie waar het mogelijk is voor werknemers om elkaar te ontmoeten. Deze locatie wordt ook wel een ‘clubhuis’ of ‘kantoor van de toekomst’ genoemd.

Het kantoor van de toekomst is niet meer gebaseerd op een statische kantoorinrichting met identieke bureaus en tl-verlichting, maar juist op een locatie waar werknemers samenkomen om de interactie met elkaar aan te gaan. Het is namelijk een dynamische locatie waar werknemers het gemeenschapsgevoel weer kunnen vinden. Daarnaast kunnen in het clubhuis ook klanten ontvangen worden. Mocht je nog meer willen weten over het kantoor als clubhuis en de redenen om hiervoor te kiezen, dan geeft het leuke artikel van onze projectpartner Spoinq hier meer informatie over: Clubhuis door Spoinq.

Verder is het interieur van het clubhuis is ook een belangrijk onderdeel. Dit interieur kan namelijk de identiteit van het bedrijf laten zien en ervoor zorgen dat de ruimte een gemeenschappelijke identiteit uitstraalt. Daarnaast heeft het interieur een effect op de werknemers. Het interieur is namelijk een factor die bij werknemers meespeelt bij de keuze om wel of niet voor een bedrijf te gaan werken. Verder kun je met het juiste ontwerp, materialen en meubels ervoor zorgen dat de arbeidsproductiviteit op kantoor wordt verhoogd en werknemers tevreden zijn. Kortom, het interieur is een belangrijke factor wanneer je een kantoor als clubhuis wilt!

ZO!interieurprojecten kan jouw bedrijf helpen bij de realisatie van een kantoor naar clubhuis. We hebben deze ontwikkeling namelijk al bij meerdere opdrachtgevers teruggezien en verwerkt. Steeds meer bedrijven willen een kantoor dat gebaseerd is op het clubhuis idee, namelijk een dynamische plek waar werknemers samen komen en waar andere eisen en wensen gelden ten aanzien van samenwerken en overleggen. We hebben al verschillende projecten gehad waarbij dit idee is doorgevoerd in het interieur. Een aantal voorbeelden hiervan zijn onze interieurprojecten bij Rabobank De Langstraat, DSD Europe en Medifit. Deze opdrachtgevers wilden allemaal graag een kantoor dat vooral diende als een ontmoetingsplek voor werknemers in plaats van een statig kantoor. Meer informatie over deze (en andere) projecten kun je vinden op onze website onder het kopje ‘werk’.