skip to Main Content

Groen in je (werk)omgeving

Werk je lange dagen en zit je veel achter je bureau op kantoor? Dan is het wel zo fijn als je jezelf prettig voelt in de omgeving waar je werkt. Dat je dit kunt bereiken door een perfect afstemming tussen vorm en functie mag inmiddels duidelijk zijn 😉 Wat ook van belang is, is de juiste mate van groen op kantoor.

 

Gelukkig zien we steeds meer (werk)omgevingen waarin groen wordt toegepast. En dat is niet zo gek, aangezien uit diverse onderzoeken is gebleken dat planten zorgen voor een positieve gemoedstoestand, een aangename (werk)omgeving en een betere concentratie. Planten zorgen voor een huiselijk gevoel waardoor men zich beter op het gemak voelt. Dit zorgt weer voor minder stress en zelfs minder ziekteverzuim. Daarnaast zijn planten in kantoor ook nog eens goed voor je gezondheid. Ze filteren namelijk bepaalde stoffen uit de lucht waardoor ook nare luchtjes verdwijnen, hoofdpijn wordt voorkomen en er een betere luchtvochtigheid ontstaat. Als laatste hebben planten in een kantoor ook een akoestisch effect, omdat hinderlijke nagalm wordt verminderd. Naast het absorberen van nare luchtjes, absorberen ze ook in bepaalde mate geluidsgolven, waardoor geluidsoverlast minder wordt. Kortom, planten zijn onmisbaar in je (werk)omgeving! Dit is tevens te zien in de vele interieurprojecten die wij voor verschillende kantoren hebben mogen uitvoeren. In de meeste daarvan komt ‘groen’ namelijk terug. Een aantal voorbeelden van deze interieurprojecten kun je terugvinden via deze link.

 

Er zijn verschillende planten die extra goed zijn voor je gezondheid om in je kantoor te plaatsen. Een voorbeeld hiervan is de graslelie, die schadelijke stoffen als een van de beste filtert. Daarnaast  kun je ook kiezen voor de Sansevieria Laurentii , die naast dat die de lucht goed zuivert ook makkelijk te onderhouden is. Een plant die wellicht wat bekender is en die ook uitstekend te gebruiken is als plant voor in kantoor, is de Aloë Vera plant. Deze plant heeft daarnaast nog een unieke eigenschap: als er bruine vlekken op de bladeren komen betekent dit dat de lucht sterk verontreinigd is. Handig om te weten!

 

Je kan op verschillende manieren planten laten terugkomen in het interieur van je kantoor. Als je het groots wilt aanpakken kun je kiezen voor een plantenwand waarmee een hele wand van je kantoor bedekt is met planten. Je kan het natuurlijk ook wat kleiner aanpakken door te kiezen voor bijvoorbeeld een groene bureau divider. Hiermee scheidt je bureaus door middel van planten. Een voorbeeld hiervan is te zien hieronder:

 

Kies je liever voor iets subtieler, dan kun je er ook voor kiezen om een aantal verschillende plantenbakken of potten te plaatsen in je kantoor. Deze kun je dan in verschillende ruimtes plaatsen zoals in de vergaderkamer of bij de werkplekken. Je kan deze planten afwisselen met hoge en lage planten zodat je diepte creëert in het interieur en er een huiselijk gevoel ontstaat. Naast plantenwanden, groene dividers en plantenbakken zijn de mogelijkheden om planten in je interieur te plaatsen oneindig. Je kan er zelfs voor kiezen om planten aan het plafond te hangen of een schilderij met daarin kleine plantjes op te hangen.

 

Mocht je meer willen weten over hoe je planten het beste in je kantoor kan toepassen, stuur dan een e-mail naar info@zointerieurprojecten.nl