skip to Main Content

Lente!

Het is weer lente! En dat betekent dat het voorjaar officieel is begonnen. Wellicht wil je je interieur aanpassen aan dit seizoen of juist decoreren met items die passen bij de lente. Daarom hebben we een aantal interieurtrends in kaart gebracht om je interieur op te vrolijken en helemaal in de lente sferen te brengen:

1. Voeg planten en bloemen toe

Planten en bloemen kunnen niet ontbreken als je de lente in je interieur wilt verwerken. Een trend die hier goed bij past zijn droogbloemen. Droogbloemen zijn er in verschillende kleuren en maten en gaan langer mee dan verse bloemen waardoor ze ook nog eens duurzaam zijn. Je hoeft ze dus niet na een week al weg te doen. Mocht je toch liever van echte bloemen houden dan is dat natuurlijk ook een optie. Kies voor bloemen met pasteltinten of juist in lichte kleuren. Verder zijn planten ook een blijvende trend die je interieur kunnen opfleuren voor de lente. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, waardoor je ze kan aanpassen naar jouw smaak. Daarnaast dragen planten en bloemen in je interieur ook nog eens bij aan je gezondheid! Ze hebben namelijk een positief effect op je concentratievermogen, verhogen de productiviteit en verminderen stress. Deze trend is dus niet alleen mooi voor het oog, maar ook nog eens goed voor je gezondheid!

 

2. Japandi

Lichte tinten zorgen voor een frisse uitstraling wat natuurlijk perfect past bij de lente. Denk aan lichte houtsoorten zoals bamboe of eikenhout en aan kleuren zoals beige, licht grijs en licht groen. Een trend die hierop aansluit is Japandi. Dit is een stijl die staat voor een heldere, lichte uitstraling en functionaliteit. Het gebruik van lichte tinten zorgt voor een rustig interieur waardoor je de ruimte gemakkelijk kan combineren met decoratieve items naar jouw wens. Verder wordt deze stijl aangevuld met groene planten, licht behang en vloerkleden. Deze elementen zorgen ervoor dat je interieur helemaal is aangepast op de lente en een frisse uitstraling heeft. Daarnaast is deze stijl tegelijkertijd tijdloos, functioneel en duurzaam.

 

3. Statement piece

Pronkstukken als opvallend item in je interieur zijn momenteel ook een trend. Denk hierbij aan items die meteen in het oog springen. Deze trend kan ook gebruikt worden om de lente in je interieur te verwerken. Wanneer je een lichte kamer hebt, kun je kiezen voor een item in pasteltinten of een schilderij met veel kleur. Daarnaast kun je ook kiezen om verschillende kleinere accessoires toe te voegen aan je interieur om je ruimte een bepaalde sfeer te geven.

 

4. Kleuren

Het toevoegen van een nieuwe kleur aan je interieur zorgt voor een groot effect. Verf je muur, plafond of specifieke meubel in een andere kleur zodat je interieur een frisse uitstraling krijgt! Door middel van een andere kleur kun je namelijk je interieur helemaal opfleuren voor de lente. Kies voor lichte kleuren of juist voor een wat gekkere, felle kleur. Je kunt hierbij ook rekening houden met de trendkleuren van dit voorjaar, namelijk oudroze, aubergine, groen en naturel tinten.