skip to Main Content

Vijf trends in verlichting voor 2021

Verlichting is natuurlijk essentieel in je interieur. Juist in deze tijd hebben we meer behoefte aan een warm en gezellig interieur. Deze warme sfeer kun je creëren door de juiste verlichting toe te passen in je interieur. Tegenwoordig is een lamp ook meer dan alleen een praktisch item. Het is namelijk een stijlvol item geworden, dat zelfs kan worden gebruikt als eyecatcher voor je interieur. Daarnaast kunnen verschillende tinten licht sfeergebieden aanlichten in je interieur. Wij zien ook een aantal trends terug in de verlichting van het interieur. In deze blog nemen we jullie daarom mee in de verlichtingstrends van 2021:

 

1. Smart verlichting

Tegenwoordig is slimme verlichting niet alleen handig, maar komt het ook in een trendy design. Er zijn namelijk veel verschillende soorten slimme verlichting verkrijgbaar. Daarnaast is het een duurzame keuze voor het milieu en bespaar je er geld mee. Deze lampen zijn op afstand te bedienen waarbij je met een druk op de knop de sfeer in je interieur kan veranderen. Je kan namelijk op afstand de kleur van de lampen kiezen, de lampen dimmen en ze aan -en uitzetten. De communicatie tussen smartphone en smart verlichting vindt meestal plaats via Bluetooth of WiFi. Smart verlichting is hierdoor een handige en duurzame optie voor verlichting.

2. Webbing

Industriële lampen zijn al een tijdje helemaal hot qua verlichting. Een specifiek materiaal wat hier goed bij past, en momenteel ook trendy is, is het retro materiaal Webbing. Zelfs wanneer deze lamp uitstaat, brengt deze nog sfeer in je interieur. Het is een tijdloze lamp die in elk interieur past door de neutrale uitstraling. Daarnaast is de functionaliteit een groot pluspunt. Deze lampen zijn vaak grof en robuust waardoor ze veel licht kunnen geven. Hierdoor kunnen Webbing lampen prima dienen als basisverlichting in je interieur.

3. Warm & exotisch

Een andere trend in verlichting v.w.b. materialen zijn bamboe en rotan. Deze lampen zijn praktisch aangezien de open structuur van deze materialen ervoor zorgt dat licht er eenvoudig doorheen kan schijnen en daarmee een mooi schouwspel geeft met schaduwvorming. Daarnaast zorgen de lampen voor een warme en exotische uitstraling die in vrijwel elk interieur passen door de neutrale tinten. Je haalt met bamboe en rotan verlichting echt het buitengevoel naar binnen en creëert tegelijk een rustgevende uitstraling.

Een ander materiaal dat ook past bij deze trend is hout. Met dit materiaal ga je terug naar de basis. Daarnaast geeft hout ook een warme uitstraling en brengt het direct sfeer in je interieur.

4. Messing

Messing is een materiaal wat veelvuldig wordt gebruikt voor de verlichting van interieurs. Messing lampen, ook wel gouden lampen genoemd, zorgen ervoor dat je interieur een luxe uitstraling krijgt. Daarnaast zorgt het gouden element van messing voor een ontspannen gevoel waarbij je je veilig voelt. Messing lampen zijn er in verschillende soorten en maten, dus er is voor ieders wat wils wanneer je kiest voor deze verlichtingstrend!

5. Gekleurd glas

Een lamp in gekleurd glas is ook een trend en we hopen een die niet meer weg te denken is ;-). De armaturen van gekleurd glas is mogelijk kunnen in allerlei kleuren en vormen worden uitgevoerd, waardoor je zelf kan kiezen welke sfeer je aan je interieur wilt geven. Je kan kiezen voor een mix van lampen in verschillende kleuren of juist voor een lamp in één kleur glas voor een wat subtielere uitstraling. Wanneer je op zoek bent naar lampen met gekleurd glas kun je ook een kijkje nemen op de website van By Eve, zij bieden namelijk een groot assortiment in lampen met gekleurd glas aan.