skip to Main Content

Inspiratie: Koen Houtappels, concepter

Koen Houtappels, welkom! Geweldig dat we ook even een kijkje mogen nemen in jouw brein. Zoals altijd beginnen we bij het begin: wie is Koen en wat houdt hem zoal bezig?

Ik ben een concept-architect, vastgoedondernemer, technology-ondernemer en trotse papa van een zoontje en een dochtertje. Ik ben eigenaar van een concepting buro in het vastgoed, genaamd woodapples.nl en daarnaast ben ik mede-eigenaar en bestuurder van het zojuist opgerichte Handlefy.com (Storage on Demand).

Vastgoedvraagstukken, herbestemmingsvraagstukken van nieuw en oud erfgoed houden me elke dag bezig en daarnaast ben ik gek op innovatie en conceptontwikkeling in de breedste zin des woord. Privé ben ik ook lekker druk met de opvoeding van mijn twee geweldige bengels

Drive en energie, een passievolle ondernemer als jou heeft daar waarschijnlijk bakken vol van! Kun je ons eens meenemen in waar je dit vandaan haalt?

Mijn drive is ondernemen, de stoute schoenen aantrekken, maar ook het bedenken van creatieve en innovatieve oplossingen voor vastgoedvraagstukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geven van een nieuw leven aan oude fabrieken en natuurlijk het creëren van interessante en uitdagende leef- werk- en plezier-plekken. Het vinden van nieuwe oplossingen voor oude gebouwen, geweldig! Energie krijg ik ook door te werken met enorm grote talenten zoals bijvoorbeeld Cécile Cremer en Bart op het Veld.

En dan nu even de brug slaand naar het thema ‘Inspiratie’: wat betekent dit begrip voor jou persoonlijk?

Inspiratie kun je overal vandaan halen. Inspiratie is nieuwsgierig zijn, nieuwe dingen doen. Ontdekken, doorvragen, cross-overs zien, leren van ouderen. Zodra ik stop met leren, stop ik met werken. (die dag zal overigens nooit komen). Voor mij persoonlijk is inspiratie energie. Ik krijg erg veel energie van mensen met een drive en een talent. Maar ik haal energie ook uit reizen, gesprekken met diverse mensen en uit de natuur.

Je maakt zelf de link al, dus koppen wij hem even door: wat inspireert Koen Houtappels nog meer?

Ik heb niet direct een bepaald persoon die mij inspireert. Het zijn allemaal gedeeltes, plukjes van mensen. Over het algemeen zijn de mensen die mij inspireren ondernemende mensen, grootheden of oude wijsheren. Wat ik wel graag wil vermelden, is dat bovenal dames aan de top mij inspireren. Waarom? Omdat ik van mening ben dat zij veel harder voor hun positie moeten werken.

Inspiratie is soms vluchtig, soms blijvend. Natuurlijk is Elon Musk een mooie ondernemer, maar het kan ook de specialist op de hoek zijn Of een hele goede horeca-uitbater met een uitstekend begrip en toepassing van het begrip hospitality. Een jonge ondernemer die de oceanen gaat redden en vele startups welke hun nek uitsteken. Naast dit alles sta ik natuurlijk gewoon met beide benen op de grond als papa en inspireren mijn twee kleine mensjes (zoon en dochter) mij om door te gaan en zeer zeker ook mijn familie welke er altijd voor mij en mijn gezin is.

Koen, enorm bedankt voor je mooie verhaal en de persoonlijke touch die je eraan hebt gegeven. Naast alle succes van de wereld wensen we je veel inspiratie toe!