skip to Main Content

Kantoorinterieur

Het interieur van een kantoor bepaalt in grote mate de sfeer van je werkomgeving. Of het nu gaat om een volledige renovatie van het interieur of simpelweg een of meerdere onderdelen zoals de vloer of het plafond, bij ZO!interieurprojecten ben je aan het juiste adres voor het vernieuwen van je kantoorinterieur. Ontdek de mogelijkheden hieronder, of neem snel contact met ons op.

Stijl van een kantoor

Om een kantoorinterieur te ontwerpen werken via onze Brand, Bricks & Business filosofie. Via deze methode vatten we alle relevante informatie van onze opdrachtgevers middels intensieve sessies samen tot een interieurconcept, wat de basis vormt voor het ontwerp van het interieur. De focus hierbij ligt vooral op het vertalen van de identiteit van het bedrijf naar dit interieurontwerp. Het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen uit verschillende en vooraf gedefinieerde interieurstijlen mocht je dit liever willen.

Veelvoorkomende stijlen in het interieur van een kantoor zijn bijvoorbeeld klassiek-modern, vintage vibes of gebaseerd op een gave wijk zoals Brooklyn. We hebben de verschillende interieurstijlen gevisualiseerd in moodboards zodat je een beter idee hebt van hoe deze stijlen eruitzien kunnen komen te zien in een kantoorinterieur. Naast de stijl van het interieur zijn er ook nog andere elementen waar we aan de hand van je wensen rekening mee houden.

Zichtlijnen bij een kantoorinterieur

Wanneer wij een kantoor ontwerpen houden we graag rekening met de zogenaamde zichtlijnen. Met een zichtlijn wordt het uitzicht vanaf een bepaalde plek bedoeld. We proberen altijd de zichtlijnen open en vloeiend te houden, zodat er geen obstakels in de zichtlijnen staan. Als je namelijk een ruimte hebt en er staan obstakels in de zichtlijnen dan oogt dit chaotisch. Wanneer zichtlijnen in het ontwerp voor een kantoorinterieur worden verwerkt creëer je een bepaald gevoel van ruimtelijkheid waardoor de ruimte groter lijkt. En dat heeft weer een positief effect op je gevoel.

Contact
opnemen?

Verlichting in het interieur van een kantoor

Naast de zichtlijnen is de verlichting ook van essentieel belang in je kantoorinterieur. Een goede verlichting in je kantoor verhoogt je concentratievermogen en verbetert namelijk de productiviteit. Daarnaast merken we dat steeds meer mensen behoefte hebben aan een warm en gezellig kantoor, en deze warme sfeer kun je creëren door de juiste verlichting toe te passen in het interieur van je kantoor. Er is momenteel veel mogelijk qua verlichting. Tegenwoordig is een lamp meer dan alleen een praktisch item in het interieur van een kantoor. Het is een stijlvol item geworden, dat zelfs gebruikt kan worden als eyecatcher van je kantoorinterieur.

Akoestiek

Misschien een onderwerp waar je niet meteen aan denkt wanneer je aan de slag gaat met een kantoorinterieur, maar de akoestiek van de werkplek is ook een belangrijk onderdeel. Een van de grootste ergernissen op kantoor is namelijk de geluidsoverlast. Het geluid van collega’s die met elkaar praten en telefoongesprekken zijn slechts een aantal voorbeelden van geluiden op kantoor die voor irritaties kunnen zorgen. Deze geluidsoverlast kan verminderd worden door tijdens het proces van het samenstellen van een interieur rekening te houden met akoestiek. Dit kan door aandacht te hebben voor de afwerking van meubels, wanden die geluidsgolven absorberen en akoestische plafonds. Daarnaast zullen we ook altijd kijken naar de functie en het gebruik van de ruimte. Een concertzaal vereist namelijk een andere akoestiek dan een vergaderkamer. Verder kijken we naar de toepassing van zachte materialen die de weerkaatsingen van geluidsgolven reduceren, doordat deze golven worden opgenomen in het materiaal. Door te letten op de akoestiek in een kantoor zorg je ervoor dat je jezelf beter kan concentreren en niet gestoord wordt wanneer je aan het werk bent.

Naast bovenstaande onderwerpen zijn er natuurlijk nog veel meer onderwerpen waar we rekening mee kunnen houden wanneer we aan de slag gaan met je interieur. Wil je meer weten over de mogelijkheden die wij bieden voor jouw kantoorinterieur, neem dan gerust contact met ons op!