skip to Main Content

Kantoor interieur design

Een fijne werkomgeving op kantoor is niet zomaar gerealiseerd. Comfort, creativiteit, functionaliteit en de identiteit van het bedrijf spelen een belangrijke rol in het interieur design van je kantoor. Bij ZO!interieurprojecten worden al deze aspecten gebruikt om jou een optimaal kantoor interieur design te bieden. Daarnaast zijn er talloze mogelijkheden voor je kantoor design op basis van de kleuren en materialen die gebruikt kunnen worden. Deze mogelijkheden zullen hieronder besproken worden.

Kleuren bij een interieur design voor kantoor

Kleur heeft een effect op ons humeur en productiviteit, waardoor het een belangrijk aspect is voor een kantoor interieur design. Zo zorgen blauw en groen voor een kalme sfeer waarbij warme tinten zorgen voor een knusse en gezellige sfeer. De kleuren die je kiest voor het interieur design van je kantoor hebben daarom een effect op de uitstraling en sfeer van het kantoor. Het is daarom van belang om de juiste kleuren te kiezen die passen bij de identiteit van het bedrijf. Bij ZO!interieurprojecten kijken we daarom naar vragen zoals wat wil je uitstralen met het interieur van je kantoor? Welk verhaal moet het interieur vertellen? Hoe moeten werknemers zich voelen in het kantoor? Kleur is voor al deze vragen van essentieel belang omdat het bepaalt wat het kantoor interieur design uitstraalt. Op basis van jouw wensen zullen we daarom kijken naar de mogelijkheden om de sfeer en uitstraling van het interieur design van het kantoor te optimaliseren.

Contact
opnemen?

Materialen

De materialen die gebruikt worden in je interieur zijn ook een belangrijk aspect in je kantoor interieur design. Ze hebben namelijk een effect op de comfort en functionaliteit van het kantoor. Zachte materialen voor bureaustoelen zorgen bijvoorbeeld voor een hoger comfort level dan harde materialen. Daarnaast bepalen de materialen ook de functionaliteit van de ruimte, aangezien verschillende materialen verschillende functionaliteiten bieden. Het ene materiaal zal bijvoorbeeld net wat buigzamer zijn dan de andere waardoor het weer voor een bepaalde functie in het kantoor interieur design gebruikt kan worden. Verder zal er gekeken worden op basis van de kleuren en uitstraling van het kantoor welke materialen hier het beste bij passen. Zo passen houtsoorten en natuurlijke materialen bijvoorbeeld goed in een kantoor interieur design waar warme tinten gewenst zijn.

Naast de kleuren en materialen voor je interieur design zijn er natuurlijk ook nog andere aspecten waar wij rekening mee houden. Zo werken we via onze Brand, Bricks & Business filosofie waarin deze en allerlei andere vraagstukken terugkomen.

Wil je meer weten over onze aanpak die we bij ZO!interieurprojecten hanteren voor een interieur design voor een kantoor? Neem gerust contact met ons op!